Our Service

Pilates  & PiYo

Wat?

Pilates is een workout  ontwikkeld door Joseph Pilates in de vorige eeuw.  De basisprincipes zijn oefeningen voor de inner unit, de buikspieren, ook die dieper liggen. Geen gespring, wel mat en barre.
Doordat je kort de oefening herhaalt en deze correct uitvoert train je effectiever. Door de ademhaling te gebruiken bij de uitvoering ondersteun je je core-stabiliteit. Zo gaan de oefeningen in een mooie flow rustig achter elkaar door.

Wat is het verschil tussen yoga en Pilates?

Pilates lijkt op yoga, in de zin dat beide bewegingsmethoden zijn waarbij het gaat om de connectie tussen “mind-body”. Bij Pilates ligt de nadruk op het juist aansturen van het lichaam vanuit het brein en deze met de ademhaling effectief te begeleiden.  Joseph Pilates was bij het ontwikkelen van de Pilatesmethode geïnspireerd door yoga. In sommige Pilatesoefeningen zijn yogahoudingen die op de downward facing dog lijken zoals bij yoga.
Een groot verschil tussen yoga en Pilates is dat er bij yoga-oefeningen een statische houding langer wordt aangenomen, terwijl Pilates bestaat uit vloeiende bewegingen. Pilates is een dynamische en anatomisch verantwoorde manier van bewegen. PiYo staat meer voor power yoga. Het is een hele andere vorm maar haalt het fijne uit allebei. 
In een PIYO les wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Door de combinatie met de ademhaling leer je spierspanning los te laten.

Voor wie?

Pilates is mogelijk voor iedereen. Er wordt tijdens de lessen niet gesprongen en het is zelfs mogelijk de oefeningen op een stoel uit te voeren.

Juist bij in & outdoor sport

  • Persoonlijke begeleiding op maat
  • Aandacht voor correcte uitvoering van de oefeningen
  • Sporten in een kleine groep

Gezondheids effect

  • Verbetering core stabiliteit
  • Strakker figuur rond taille
  • Langere spieren en soepelere gewrichten

 

Locatie & Tijd

Sport Locatie Moment
Pilates

Sporthal Rijkerswoerd

Dinsdag 13.00-14.00

MBVO Pilates

Sporthal De Laar

Woensdag 8.45-9.45

PiYo

Sporthal Rijkerswoerd

Donderdag 8.45-9.45


Tarieven

Zie Lidmaatschap

Pilates